Завдяки діяльності ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» та підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду у Вінниці 4 грудня (вівторок) відбувся тренінг для представників ОТГ Вінницької обл. Захід відбувся в рамках проекту «Управління системою освіти територіальних громад: досвід країн Вишеградської четвірки для України». Серед учасників було 30 представників з різних територіальних громад Вінниччини. Жмеринку представляла начальник управління освіти А.П. Твердохліб, разом із директором ЗОШ І-ІІІ ст. №3 – Т.Л. Білан.
У рамках програми були продемонстровані практичні аспекти у сфері оптимізації, управління та планування системи освіти громад, а також передовий досвід і практики країн Вишеградської четвірки. У рамках програми також було реалізовано індивідуальне спілкування, консультації експертів та обмін досвідом.
Серед запрошених спікерів ГО «ПРАВО» були:
1️⃣Олена Черній повідала присутнім про розробку Плану оптимізації освітньої мережі в громаді, а також про формування окремих сценаріїв оптимізації.
2️⃣Віталій Дорох розповів про необхідність та способи залучення громадськості до процесу оптимізації на всіх його етапах.
Наступні дні навчання були присвячені досвіду управління системою освіти у територіальних громадах Словаччини, Угорщини, Польщі та Чехії.